Sensor til patientovervågning

Fremtidssikret sensor til patientovervågning

To sjællandske virksomheder arbejder sammen med DTU Diplom på at udvikle en sensor til patientovervågning, som via et indbygget netværksmodul, kan kommunikere direkte med patientcentralen eller pårørende gennem et mobilt netværk.

Patientovervågning er en vigtig faktor for patienternes helbred og sikkerhed, og fejl i dataoverførslen kan bringe patienten i fare og forsinke medicinsk behandling. Derfor er det vigtigt, at den data, som videresendes fra sensorer til overvågningen er så sikker og pålidelig som mulig. 

I dag bruges overvågning af patienter blandt andet ved voldsom epilepsi, eller ved patienter med kompressionsbandager for at kontrollere tryk og tilkalde plejepersonale, når trykket bliver for højt eller lavt. Overvågningen foregår typisk ved, at sensorer på patienten kommunikerer og videresender data gennem en mobiltelefon.

Virksomhederne TT-Meditrade og Danish Care Technology vil sammen med DTU Diplom forbedre mulighederne for patientovervågning ved at skabe en sikker dataoverførsel. Det skal ske gennem en ny sensor med indbygget netværksmodul, som kan kommunikere med og sende data direkte til patientcentralen eller pårørende gennem et mobilt netværk. Ved datatræk direkte fra sensoren, undgår man at bruge en telefon som mellemled og eliminerer dermed en potentiel fejlkilde.

Målet er, at den nye sensor blandt andet skal kunne opfange epilepsianfald og overvåge trykket ved kompressionsbandager, og så skal den kunne tilkalde hjælp i tilfælde af, at patienten har behov for medicinsk behandling. På den måde vil det blive nemmere for sundhedsvæsenet at hjælpe patienter i tide, men det vil også skabe bedre sikkerhed for patienterne.   

Kontakt

Mette Pallisgaard Jensen
Innovationskonsulent
DTU Engineering Technology
31 96 49 64